Contacteer ons via Siilo, de veilige app voor de zorgsector!


Contacteer ons via Siilo, de veilige app voor de zorgsector!

Uit recent onderzoek blijkt dat een aanzienlijk deel van de medische professionals op dit moment WhatsApp gebruikt om medische gegevens onderling uit te wisselen. Daar zijn risico’s aan verbonden! WhatsApp is een Amerikaans bedrijf dat in handen is van Facebook. Je weet niet zeker wat er (in de toekomst) met uitgewisselde gegevens gebeurt. Bovendien slaat je smartphone de verzonden foto’s op, van waaruit ze vaak worden gedeeld of wordt er een backup gemaakt door andere apps of online diensten. Of deze veilig zijn heb je vaak geen enkel idee van.

Om dit probleem op te lossen, want Whatsapp is wél handig om snel ff advies aan een collega te vragen, is er in Nederland een initiatief gestart, Siilo genaamd.

Siilo

(Klik op de foto voor de Siilo website)

Wondzorgcentrum heeft met Siilo een overeenkomst om de app, en vooral ook de groepsmogelijkheden, gratis te gebruiken.

Dus, ben je een medisch professional die graag advies van ons ontvangt voor het verzorgen van wonden? Download dan snel de app (via de appstore van je smartphone), registreer je en test het uit!

Een handleiding van hoe de app werkt, vind je hier: LINK (PDF download)

Toegang tot het Wondzorgcentrum als groep is eenvoudig door ons in de app te zoeken in de groepen en daar toegang te vragen om lid te worden.

 

 

Wat is Siilo precies?

Ben je begaan met de privacy van je patiënten (-data)? Dan gebruik je best geen ongecontroleerde apps. Momenteel wordt in de zorgsector vaak Whatsapp gebruikt, maar dat heeft zijn risico’s en beperkingen. Maar soms wil je toch graag snel overleggen met een collega-specialist (of andere zorgverlener) in de regio. Speciaal met dit gebruik in het achterhoofd is Siilo ontwikkeld: ook gratis, ook snel geïnstalleerd, ook gebruiksvriendelijk, maar vele malen veiliger. Bovendien leg je met deze app eenvoudig contact met specialisten, huisartsen en andere zorgverleners van andere instellingen die geregistreerd zijn op Siilo, zonder dat je contactgegevens hoeft  uit te wisselen.

Beveiligde opslag?
Sillo is een app die speciaal is ontwikkeld voor veilige uitwisseling van gegevens tussen zorgprofessionals. En dus worden bv. beelden die je uitwisselt niet opgeslagen in je galerij of album tussen al je andere foto’s, maar in een beveiligde omgeving. Raak je je telefoon kwijt, dan kan niemand bij eventueel gevoelig materiaal. Want ook al zijn er op die foto’s geen patiëntgegevens te zien, vaak bevatten uitgewisselde beelden ‘onzichtbaar’ toch informatie dat naar personen herleid kan worden. De privacycommissie treedt hier streng tegen op.

Wie kan Siilo gebruiken?
Registreren kan enkel met RIZIV-nummer of BIG-registratie. Je moet uiteraard kunnen aantonen dat je een (para-)medisch professional bent. Deze registratie is eenmalig. Hoe dat precies werkt, lees je in de siilo-handleiding

Betrouwbaar?
Siilo heeft verschillende beveiligingscertificaten behaald. Daardoor is het een veilig, betrouwbaar en degelijk product. In Nederland werken al vele ziekenhuizen met de app en wellicht starten er ook in België binnenkort in jouw regio. Ook huisartsen, verpleegkundigen, kinesisten en andere professionals kunnen de app gebruiken waardoor ook tussen hen de onderlinge gegevensuitwisseling vergemakkelijkt wordt en op nog op een veiliger manier kan verlopen. Wil je met een collega berichten uitwisselen maar maakt hij/zij nog geen gebruik van de Siilo? Dan kan je hem of haar er eenvoudig voor uitnodigen.

 

Voor vragen, opmerkingen of andere suggesties over deze toepassing voor het Wondzorgcentrum, kan je terecht bij kristof@wondzorgcentrum.be

Wondzorgcentrum