Over het Wondzorgcentrum

Wat doen we op het gebied van wondzorg?

Uit recente literatuurstudies en uit eigen onderzoek hebben we kunnen vaststellen dat er nog heel wat verbeteringen mogelijk zijn voor complexe wondzorg.
De belangrijkste knelpunten die hieruit naar voor komen zijn:

  • Communicatie
  • Kennis
  • Multidisciplinaire samenwerking
  • Financiële aspect van wondzorg

Als wondzorgspecialisten hebben we de nodige opleidingen gehad, gecombineerd met een jarenlange praktische ervaring ,om als coördinator op te treden en deze wondproblemen aan te pakken.
Onze doelstelling is dan ook om wondzorg in zijn geheel te verbeteren met het concept van wondzorgexpertisecentra.
Onze positie bevindt zich tussen de eerste- en tweedelijnsgezondheidszorg, zonder één van beide te willen vervangen. We voegen onze kennis toe aan de bestaande zorgverleners, we vervangen ze niet.

Onze teams van wondzorgspecialisten zijn beschikbaar in de de volgende regio’s:

  • Limburg
  • Vlaams-Brabant
  • Oost- Vlaanderen
  • Nederland ( voor meer uitleg over onze Nederlandse werking klik hier)

Wil u graag een afspraak maken nadat u kennis gemaakt heeft met onze teams?
Klik dan hier om uw afspraak te boeken.


Ons team

Melissa Kiopekzis

CLX_9478

 

 

 

 

 

 

 

 

Reeds 15 jaar verpleegkundige en was tot augustus 2016 werkzaam als wondzorgspecialist in het Ziekenhuis Oost Limburg. In 2015 heeft zij, samen met Kristof Balliu het wondzorgcentrum op gestart.
Melissa heeft de opleiding Wound Management afgerond aan de Provinciale Hogeschool Limburg en behaalde daarmee het postgraduaat wondzorg. Met haar jarenlange ervaring in de wondzorg staat zij als zaakvoerder in voor de dagdagelijkse organisatie en uitvoering van de wondzorg. Zij leidt het team van wondzorgverpleegkundigen die werkzaam zijn in België en Nederland.

Miet Billen


 

 

Miet is samen met Jim eigenaar van LummaCare Thuisverpleging sinds 2011 en werkt hier als thuisverpleegkundige. Daarnaast is zij wondzorgverpleegkundige in de Regio Lummen en in het wondzorgcentrum Genk.

Dirk Decoutere

 

 

 

 

 

 

Reeds meer dan 30 jaar ervaring als wondzorgverpleegkundige in rusthuizen. Dirk genoot verschillende opleidingen en behaalde zijn postgraduaat Woundmanagement. Hij geeft vooral wondadvies in de regio Zuid-Limburg België en Nederland.

Sylvia Stieners


 

 

 

 

Sylvia volgde haar verpleegkundige opleiding op de UCLL in Genk. Zij is vooral werkzaam in Nederland, waar ze naast de zorg van de patiënten ook mee helpt met de administratie en organisatie van de verpleegkundige zorgen.

Debbie Wijnants


 

 

 

 

 

 

Debbie is een gegradueerde verpleegkundige met een postgraduaat woundmanagment. Debbie werkt al 9 jaar als verpleegkundige en is naast thuisverpleegkundige in België, wondverpleegkundige in Nederland.

Patsy Uyttendaele

Patsy is in 2006 afgestudeerd aan de KHLeuven als bachelor in verpleging. Daarnaast behaalde ze haar postgraduaat in de wondzorg en als diabeteseducator. Naast Nederland werkt zij als wondverpleegkundige in Vlaams Brabant en kan je haar als lesgever in de wondzorg ook wel eens tegenkomen voor de klas.


 

 

 

Manou Verbers


 

 

 

 

 

 

Manou is één van onze Nederlandse wondverpleegkundige, zij is verantwoordelijk voor de regio Brabant en Noord Limburg in Nederland. Manou behaalde haar postgraduaat wondzorg in 2020.

Ine Cosemans

Ine heeft haar eigen zelfstandige thuiszorgpraktijk Nurses at Home in Maasmechelen. Daarnaast werkt zij als wondverpleegkundige in Zuid-Oost Limburg en Nederland. Zij volgt momenteel de postgraduaat wondzorg in de Thomas More Hogeschool in Turnhout.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Team Oost- en West-Vlaanderen

Ihor Vitenko

CLX_0176
 

 

 

 

 

 

Hij is opgeleid en werkzaam geweest als arts in Oekraïne, nadien heeft hij de opleiding verpleegkunde gevolgd in België. Hij is werkzaam geweest als referentieverpleegkundige wondzorg in het Maria Middelares Ziekenhuis te Gent en is sinds 2012 werkzaam als wondzorgspecialist van het AZ Jan Palfijn te Gent. Ihor staat in voor de kwaliteit van wondzorg en literatuuronderzoek. Hij zal samen met Ronald de nodige expertise aan onze patiënten leveren voor de regio Oost- en West-Vlaanderen.

Ronald Cnockaert

 

 

 

 

 

 

 

 

Reeds 29 jaar werkzaam als verpleegkundige waarvan hij al 25 jaar zijn eigen thuisverplegingspraktijk heeft. In zijn thuisverplegingspraktijk heeft hij jarenlange ervaring in wond-, stoma- en palliatieve zorgen. In 2012 behaald hij het postgraduaat wondzorg en  stomatherapie.
Ronald zal de organisatie van zorg in de regio Oost- en West-Vlaanderen op zich nemen.


 

 

 

Wondzorgcentrum