Over het Wondzorgcentrum

Wat doen we op het gebied van wondzorg?

Uit recente literatuurstudies en uit eigen onderzoek hebben we kunnen vaststellen dat er nog heel wat verbeteringen mogelijk zijn voor complexe wondzorg.
De belangrijkste knelpunten die hieruit naar voor komen zijn:

  • Communicatie
  • Kennis
  • Multidisciplinaire samenwerking
  • Financiële aspect van wondzorg

Als wondzorgspecialisten hebben we de nodige opleidingen gehad, gecombineerd met een jarenlange praktische ervaring ,om als coördinator op te treden en deze wondproblemen aan te pakken.
Onze doelstelling is dan ook om wondzorg in zijn geheel te verbeteren met het concept van wondzorgexpertisecentra.
Onze positie bevindt zich tussen de eerste- en tweedelijnsgezondheidszorg, zonder één van beide te willen vervangen. We voegen onze kennis toe aan de bestaande zorgverleners, we vervangen ze niet.

Onze teams van wondzorgspecialisten zijn beschikbaar in de de volgende regio’s:

  • Limburg
  • Vlaams-Brabant
  • Oost- en West-Vlaanderen
  • Binnenkort ook in Antwerpen

 


Wil u graag een afspraak maken nadat u kennis gemaakt heeft met onze teams?
Klik dan hier om uw afspraak te boeken.


Team Limburg & Vlaams-Brabant

Kristof Balliu

CLX_9463

 

 

 

 

 

 

 

 

Reeds 12 jaar verpleegkundige en was tot oktober 2015 werkzaam als wondzorgconsulent in het brandwondencentrum van Neder Over Heembeek.

Kristof heeft de voorbije jaren de opleiding tot wondzorgspecialist afgerond aan de Hogeschool Universiteit Brussel en behaalde daarmee de beroepstitel wondzorg, stomatherapie en weefselherstel. Als zaakvoerder staat hij in voor de algemene organisatie en het concept wondzorgcentra in België. Kristof werkt fulltime voor het wondzorgcentrum.

 

Melissa Kiopekzis

CLX_9478

 

 

 

 

 

 

 

 

Reeds 12 jaar verpleegkundige en was tot augustus 2016 werkzaam als wondzorgspecialist in het Ziekenhuis Oost Limburg.

Melissa heeft de opleiding Wound Management afgerond aan de Provinciale Hogeschool Limburg en behaalde daarmee het postgraduaat wondzorg. Met haar jarenlange ervaring in de wondzorg staat zij als zaakvoerder in voor de dagdagelijkse organisatie en uitvoering van de wondzorg. Zij leidt het team van wondzorgverpleegkundigen die werkzaam zijn binnen de wondzorgcentra van Limburg, Antwerpen,  Maastricht, Oost- en West-Vlaanderen.
Melissa werkt fulltime voor het wondzorgcentrum.

 

 

Christl Vrolix

CLX_9458

 

 

 

 

 

 

 

 

Reeds 11 jaar verpleegkundige met ervaring op kritische diensten en momenteel werkzaam als docent wondzorg en heelkunde op UCLL. Zij heeft het postgraduaat Woundmanagement behaald in 2014 en zal vooral wondzorgadvies geven in de regio Zuid- en Midden-Limburg.

 

Katrien Rutten

Katrien Rutten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reeds 13 jaar actief in de thuisverpleging en momenteel ook zaakvoerder van Zorgplus. Katrien behaald in 2016 haar postgraduaat Woundmanagment en zal vooral wondadvies geven in de regio Hasselt-Genk.

 

 

Dirk Decoutere

 

 

 

Reeds meer dan 30 jaar ervaring als wondzorgverpleegkundige in rusthuizen. Genoot verschillende opleidingen en behaalde zijn postgraduaat Woundmanagement. Dirk zal vooral wondadvies geven in de regio Zuid-Limburg en Maastricht.

 


Team Oost- en West-Vlaanderen

Ihor Vitenko

CLX_0176

 

 

 

 

 

 

 

 

Hij is opgeleid en werkzaam geweest als arts in Oekraïne, nadien heeft hij de opleiding verpleegkunde gevolgd in België. Hij is werkzaam geweest als referentieverpleegkundige wondzorg in het Maria Middelares Ziekenhuis te Gent en is sinds 2012 werkzaam als wondzorgspecialist van het AZ Jan Palfijn te Gent. Ihor staat in voor de kwaliteit van wondzorg en literatuuronderzoek. Hij zal samen met Ronald de nodige expertise aan onze patiënten leveren voor de regio Oost- en West-Vlaanderen.

Ronald Cnockaert

 

 

 

 

 

 

 

 

Reeds 29 jaar werkzaam als verpleegkundige waarvan hij al 25 jaar zijn eigen thuisverplegingspraktijk heeft. In zijn thuisverplegingspraktijk heeft hij jarenlange ervaring in wond-, stoma- en palliatieve zorgen. In 2012 behaald hij het postgraduaat wondzorg en  stomatherapie.
Ronald zal de organisatie van zorg in de regio Oost- en West-Vlaanderen op zich nemen.

 


Team Antwerpen

Sabine Keuppens

Sabine Keuppens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reeds 26 jaar ervaring in AZ-Turnhout, waarvan 16 jaar als verpleegkundige op een heelkundige afdeling en 10 jaar als wondzorgverpleegkundige. Verder heeft ze nog een diploma van gespecialiseerde voetverzorging. Sabine is verantwoordelijk voor de wondzorgadviezen regio Turnhout.

 


 

Wondzorgcentrum