Wondzorgcentrum krijgt 50 000 € subsidie


Wondzorgcentrum krijgt 50 000 € subsidie

Hard werken wordt beloond!!!!

Sinds de opstart in 2015 streeft het Wondzorgcentrum om hoog kwalitatieve zorg te bieden aan patiënten met een chronische of complexe wonde.

Het Vlaams agentschap voor innovatie en ondernemen ( VLAIO) ondersteunt waardevolle projecten die een meerwaarde kunnen bieden in Vlaanderen. Recent werd de aanvraag van het Wondzorgcentrum voor een haalbaarheidstudie voor Wondexpertisecentra in Vlaanderen door de jury van het VLAIO goedgekeurd.

Het gebeurt niet dikwijls dat deze erkenning te beurt valt aan een jonge startup uit de zorgsector. Met de ondersteuning kan het Wondzorgcentrum samen met 3 topspecialisten ( Professor Kris Vander Velpen, Dr Bert Van den hof en Rens van Liere) een business en care model zoeken om wondzorg in de eerste lijn te verbeteren. Sinds de opstart in 2015 kon het Wondzorgcentrum al meer dan 400 patiënten met een complexe of chronische wonde snel laten genezen.

Het is nu dus zoeken naar het model dat deze hoog kwalitatieve zorg, die perfect past binnen de doelstellingen van Minister de Block, mogelijk maakt voor alle zorgvragers. In de eerste fase tot Maart 2017 zal het model worden besproken met alle actoren. Vanaf Maart 2017 zal er een pilootproject lopen om de nood van wondexpertisecentra aan te tonen.

Met dank aan het Innovatiecentrum Limburg ( Gaethofs Barbara, Kathleen Smolders) voor de fantastische ondersteuning.

vlaamsagentschap-innovatie-ondernemen

Wondzorgcentrum