Samenwerking met Thuisverpleegkundige Yvette Michiels


Samenwerking met Thuisverpleegkundige Yvette Michiels

Thuisverpleegkundige Yvette Michiels uit Opitter (Bree) kent de oprichters van het Wondzorgcentrum al lang. Toen ze de eerste keer hoorde vertellen over het concept van het Wondzorgcentrum was ze wel enthousiast maar twijfels had ze ook. Haar eerste vraag aan Kristof Balliu was destijds of hij van plan was om patiënten te gaan overnemen en dus in concurrentie te treden. Het werd haar echter snel duidelijk dat het Wondzorgcentrum enkel zijn expertise en ondersteuning wilt toevoegen aan de bestaande zorg en niet de dagdagelijkse wilt overnemen. Daardoor werd ze zodanig  gemotiveerd dat ze ook een opleiding “EHBO bij Brandwonden” kwam volgen. De vonk was definitief overgeslagen. Ze vind het dan ook jammer dat er nog collega’s zijn die dat anders zien, die nog steeds in een concurrentiemodel denken.

 

 

 

 

Yvette

Ondertussen werkt Yvette, samen met 4 andere collega’s thuisverpleegkundigen, zeer vlot samen met het Wondzorgcentrum. Dat gaat als volgt in z’n werk:

Yvette en haar collega’s hebben door de samenwerking een oog voor wonden ontwikkeld. Die signaalfunctie vinden ze ook zeer belangrijk voor een vroege interventie. Als wonden té complex zijn of dreigen in de chroniciteit te vervallen, stellen ze maar wat graag aan hun patiënten voor om het Wondzorgcentrum te laten meehelpen. Dat het WZC vaak al binnen de 24 uur langs kan komen wordt uiteraard geapprecieerd. Soms zelfs, kan er via een telefoontje of een doorgestuurde foto al onmiddellijk geadviseerd worden wat de eerste stappen moeten zijn voor een optimale genezingsproces (Lees ook ons artikel ivm Siilo, de app die super geschikt is voor de Gezondheidszorg). En dat maakt dat er vertrouwen is. Eens dat dat er is, kan er veel. Dat merkt ze zelfs bij de lokale huisartsen en andere collega’s.

Vanuit de expertise en de niet-concurrerende manier van werken van het Wondzorgcentrum komt dat vertrouwen makkelijk en snel. Dat is voor Yvette ook dé voorwaarde om tot een goede samenwerking te komen.

Ook haar patiënten zijn zeer tevreden van de samenwerking: de wonden worden netjes verzorgd en zijn vaak sneller dicht en dus is de uiteindelijke totale kostprijs lager voor iedereen. Maar soms zijn er mensen die enkel focussen op de prijs per sessie. Die “investeringsgedachte” is helaas niet bij iedereen aanwezig. Het is uiteraard duurder om een wonde langer te verzorgen in minder optimale omstandigheden. Dat de wonde dan moeilijker dicht gaat en langer verzorgd moet worden zien ze dan niet.

De samenwerking zorgt voor Yvette en haar collega’s zelfs voor een makkelijker toeloop van eigen patiënten. Soms komt het Wondzorgcentrum rechtstreeks bij patiënten terecht uit Yvette’s regio. Als die nog geen thuisverpleegkundige hebben worden ze met plezier doorverwezen. Door het vertrouwen tussen de partijen en door de makkelijke communicatie kan dat héél makkelijk geregeld worden. En daar zijn we samen fier op!

 

Heb je ook zin om met ons samen te werken? Contacteer ons dan snel!

Op info@wondzorgcentrum.be zijn al je vragen, opmerkingen of suggesties welkom.

Wondzorgcentrum