Aanpak van Wondzorgcentrum

Bekijk de aanpak van Wondzorgcentrum België in detail

Hieronder ziet u het schematisch overzicht van onze werkwijze in België.
Wenst u meer info over onze werking in Nederland, klik dan hier.

 

 • Start traject
 • Contact opnemen

  Na overleg met uw arts, specialist of thuisverpleegkundige kan u contact met ons opnemen om een eerste afspraak te regelen. Dit kan in ons expertisecentrum of bij U thuis.

  Let er wel op dat een consultatie aan huis een belangrijke meerkost met zich teweeg brengt. Ons doel is advies te geven aan de reeds bestaande zorgverleners die momenteel de zorg op zich nemen.

  Breng ook je paspoort en enkele klevers van de mutualiteit mee.

 • Eerste advies

  Bij het eerste advies zal een wondzorgspecialist je wondprobleem inschatten en de nodige stappen ondernemen om tot een duidelijk beeld van het wondprobleem te komen.

 • Instellen wondzorg

  Na een grondige evaluatie van het wondprobleem zal er een stappen- en wondbehandplan afgesproken worden. Een grondige reiniging van de wonde is meestal bij het eerste consult een noodzaak, neem dus best al een pijnstiller in een half uur voor het consult.

 • Coördinatie

  Wondzorg is een discipline die nood heeft aan een duidelijke communicatie tussen de verschillende zorgverleners. De wondzorgspecialist zal er voor zorgen dat alle partijen op de hoogte zijn van de aanpak.

 • Logistiek

  Wij zorgen er voor via de apotheek dat je de juiste soort en hoeveelheid aan verbandmaterialen hebt voor een degelijke wondzorg.

  Wij zorgen er voor dat je de nodige documenten ontvangt voor de eventuele terugbetaling van je verbanden.

 • Opvolging wondevolutie

  Wij bekijken de ernst van het wondprobleem en passen daar de nodige consultaties op aan. Verder zal uw thuisverpleegkundige samen met het expertisecentrum alles in het werk stellen om de juiste aanpak te garanderen. Bij twijfel kan de thuisverpleegkundige 24/24 u contact met ons opnemen.

 • Sluiting wonde

  Wij stellen alles in het werk om de wonde zo vlug mogelijk te sluiten.

  In sommige gevallen zijn wij ons ook bewust dat een wondsluiting lang duurt of niet altijd mogelijk is, maar dan zullen wij er voor zorgen dat u zo comfortabel mogelijk verder door het leven kan.

 • Nazorg

  Eénmaal de wonde gesloten is, staat de volgende uitdaging ons te wachten. Littekenbehandeling en zorg is één van onze belangrijke nazorgelementen. Verder kan u ook bij ons terecht voor een afspraak met een psychologe, sociaal assistente, gerechtelijk deskundige, enz….

 • Einde traject

Casussen

Bekijk een aantal casussen van Wondzorgcentrum in detail.

heading

Casus 1

50 jarige man, geïnfecteerde postoperatieve wonde op de bil.

Casus 2

75 jarige dame, veneus ulcus , wonde aan het onderbeen.

Casus 3

40 jarige man: Brandwonden aan de linkerhand.

Wondzorgcentrum